Met de Kokkerie de Kerst door

Terug naar overzicht vr 26 feb. 2010

Nu de stad weer feestelijk verlicht is en de etalages in volle glorie zijn uitgedost begint het langzamerhand te kriebelen.

Wat komt er dit jaar op het kerstmenu. Het moet niet te moeilijk, maar wel indrukwekkend zijn en het zou fijn zijn als de gerechten goed op elkaar en de wijnen zijn afgestemd. Zit je met de handen in het haar? Met de Kokkerie kom je de Kerst smaakvol door.

Yuri Verbeek, chefkok en eigenaar van kookstudio de Kokkerie, krijgt ieder jaar in aanloop naar de feestdagen weer de nodige vragen:Hoe kan ik er toch voor zorgen dat het voor- en het hoofdgerecht niet tegelijkertijd klaar zijn? Altijd als ik zelf een dressing wil maken is deze geschift en moet ik naar de fles grijpen, wat doe ik verkeerd? Of met een kookboek in de hand wordt gevraagd hoe het komt dat de chocolademousse die er op de foto zo heerlijk uit ziet iedere keer weer vloeibaar blijft.

Speciaal voor diegene die zonder al te veel moeite het perfecte kerstmenu op tafel willen zetten geeft Yuri in zijn kookstudio de workshop ‘Stressvrij de Kerst door’. Op 19 december bereiden de deelnemers onder leiding van het team van de Kokkerie een feestelijk en smaakvol kerstmenu. Men keert met de recepten huiswaarts en hoeft alleen nog de boodschappen in huis te halen en nogmaals in de praktijk te brengen wat men samen met Yuri en zijn team al eens eerder heeft gedaan: het perfecte kerstmenu bereiden!

Gepubliceerd in: De Delftse Post 2010
Download het artikel als PDF