Streekproducten

Terug naar overzicht vr 22 feb. 2019

De consumptie van streekproducten is de laatste jaren enorm toegenomen. We zijn van lieverlee toch wat duurzamer gaan denken en weten weer dat kwaliteit echt niet ver gezocht hoeft te worden.

Het klompenimago is er allang af. Streekproducten zijn echt niet meer gerelateerd aan die mensen, die op een druilige zondagochtend in een AGU-regenpak op hun elektrische fiets door het Nederlandse natuurschoon heen fietsen. En de rit afsluiten met een toetje in de vorm van dat streekkaasje bij die lokale boer.

Streekproducten zijn hip! Ook die hele leuke, sexy dames, die met wapperende gouden manen in hun snelle cabriolet rondtoeren, hebben zich door streekproducten laten verleiden. Als zij over de boulevard van een van onze kustplaatsen flaneren, is de kans groot dat zij in die trendy strandtent een geweldige lunch met streekgebonden producten hebben verorberd. Maar ook die hele stoere mannen, met gebruinde torso's en een piepklein hartje, kopen en eten streekproducten.

Terwijl de dames, op zijn geweldige Piet Boon sofa, in de armen van die breedgeschouderde beachboy wegkruipen, denkt de beachboy zelf na op welk designbordje hij straks die salade met regionale geitenkaas met Westlandse paprikastroop zal serveren. Het is die avond zijn eerste troef om de dame in extase te brengen. Dat is momenteel het imago van streekproducten. Het is maar dat u het even weet!

Yuri Verbeek