Amusediner

Terug naar overzicht zo 15 dec. 2013

Een uitgebreid menu met als middelpunt een mooi groot stuk vlees is natuurlijk bijzonder indrukwekkend om tijdens de kerst te serveren. 

Maar dit amusediner, bestaande uit tien kleine hapjes, is minstens zo verrassend. Er komt een parade aan smaken voorbij, die je aan tafel of als walking diner kunt serveren. De amuses lenen zich bovendien ook ontzettend goed als partyhapje, ideaal voor oud & nieuw!

Iedere chef, prof of amateur, weet dat een goed begin het halve werk is. Oftewel zorg dat je alles goed hebt voorbereid, zodat je op het laatste moment alleen de gerechtjes nog af hoeft te maken. Yuri Verbeek en Martijn de Korte, de chefs van de Delftse kookstudio De Kokkerie die dit amusediner kookten, zijn experts op dat gebied. Naast het geven van kookworkshops zijn zij gespecialiseerd in het verzorgen van cateringen, voor kleinere maar ook voor zeer grote gezelschappen. Hierbij is het onmogelijk om alles op het laatste moment te bereiden. Martijn: ‘Ook een geslaagd kerstdiner voor thuis valt of staat met een goede planning. Bereid zoveel mogelijk voor, hierdoor kun je zelf ook van het diner genieten. De gerechten hoeven ook niet ingewikkeld te zijn. Wanneer je met verse ingrediënten van de beste kwaliteit werkt, is het juist de combinatie van pure smaken die een gerecht zo lekker maken. Als je deze op een stijlvolle of verrassende manier presenteert, is het kerstdiner gegarandeerd geslaagd!’

Gepubliceerd in: KERSTSPECIAL 2013
Download het artikel als PDF