Oosterscheldekreeftdiner zaterdag 30 april 2016

« Terug naar overzicht

Oosterscheldekreeftdiner 30 04 2016

Op zaterdag 30 april brengt de Kokkerie een ode aan de Oosterscheldekreeft, een kreeft van eigen (zee)bodem die door kenners de Rolls-Royce onder de kreeften wordt genoemd. Want kreeft uit andere contreien is weliswaar het hele jaar door verkrijgbaar, maar van de echte, onze eigen Oosterscheldekreeft, kunnen wij slechts van de laatste donderdag van maart tot 15 juli genieten.

Dit seizoensproduct is bijzonder in zijn soort. Het kreeftenvlees heef een stevige structuur en is delicaat van smaak. Heerlijk als halve kreeft, maar het vlees laat zich ook heel goed op andere manieren in gerechten verwerken. Yuri Verbeek en Martijn de Korte, chef-koks van de Kokkerie, maakten een heerlijk menu rondom deze delicatesse wat zij op 30 april aan hun gasten  zullen voorschotelen. Vroeger vierden we op die dag Koninginnedag, dit jaar is het de dag van de koning onder de kreeften.

Oosterscheldekreeftmenu

  • Verrassingsamuse
  • Salade van Oosterscheldekreeft met Hollandse garnalen, dragonmayonaise en bieslookolie
  • 'Cappuccino'-soepje van Oosterscheldekreeft en houtskoolschuim
  • Warme halve kreeft met gegrilde asperges, aardappelzalf en roomsaus op basis van zeekraal
  • Mega-macaron met verse Hollandse aardbeien, aarbeien-vanillecreme en lemon curd

Het Oosterscheldekreeftdiner vindt plaats op zaterdag 30 april aanstaande bij De Kokkerie, Buitenwatersloot 42 te Delft. De ontvangst is om 18.00 uur. De kosten bedragen € 76,50 per persoon (incl. btw), inclusief bijpassend wijnarrangement. Wilt u erbij zijn? Dan kunt u reserveren via www.dekokkerie.com/nieuws of met onderstaande link.

Reserveer hier voor het Oosterscheldekreeftdiner

Reageer direct

Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Of u kunt ons een mail sturen: info@dekokkerie.com
U kunt ons uiteraard ook even bellen: 015 - 215 83 13.